TOM:Belgrade mejkaton

TOM:Belgrade mejkaton je jedinstveni regionalni događaj. Ovaj događaj ima za cilj da se zajedničkim delovanjem kreativnih timova proizvedu pristupačna rešenja za svakodnevne probleme osoba s invaliditetom.

Sam događaj se odvija kroz povezivanje stručnjaka iz oblasti protetike, ortopedije i vizuelnih pomagala, inovatora i komuna, i osoba sa specijalnim potrebama. Cilj je doći do efikasnih i pristupačnih rešenja koja mogu doprineti kvalitetnijem životu njihovih korisnika uz upotrebu savremenih tehnologija fabrikacije.

Rešenja u vidu celokupne dokumentacije za proizvodnju, TOM:Belgrade stavlja na raspolaganje svetskoj javnosti potpuno besplatno kroz TOM globalnu svetsku mrežu. Svi učesnici se unapred odriču prava na proizvode u korist javnosti i nijedna organizacija niti pojedinac ne polažu prava na njih.

„Pomozi jednom pomoći ćeš milionima“

Iza TOM:Belgrade organizacije stoje 3D Republika i ICT Hub sa svojim odsekom za digitalnu fabrikaciju Garage Lab.

ICT Hub je jedna od najuticajnih organizacija ovog tipa na našim prostorima koja okuplja kreativne i ambiciozne ljude.  S druge strane, 3D Republika je kompanija koja se izdvaja svojom ekspertizom u primeni aditivnih tehnologija za proizvodnju i načinima upotrebe u mnogim granama industrije.

TOM:Belgrade je želja ovih organizacija da zajednici i svetu doprinesu bar jednim malim delom stvarajući uslove za kvalitetniji život društva.

TOM:Belgrade mejkaton će se održati od 30. novembra do 2. decembra u prostoru mejkerske radionice Centra za promociju nauke koji će biti zvanični domaćin događaja.

Prijave će se primati do 22. oktobra.
Za mejkere: https://www.tombelgrade.org/prijava-mejkeri
Za poznavaoce potreba: https://www.tombelgrade.org/prijava-need-knoweri

Kontakt:

Nikola Lončarević
Koordinator projekta, član upravnog odbora
Garage Lab
[email protected]
+381 60 827 4927

David Daković
Direktor projekta, član upravnog odbora
3D Republika
david@3drepublika.com
+381 64 191 1712

WEB: www.tombelgrade.org