Pošalji svoj projekat i osvoji Form 2

Nastavnici i profesori igraju ključnu ulogu u stvaranju okruženja za učenje.

Oni izlažu studente i učenike inspirativnim iskustvima kroz nauku, tehnologijiu, inženjering, umetnost i matematiku – STE(A)M.

3D Republika i Formlabs pozivaju inovativne i kreativne edukatore da razviju i dostave projekat za 3D štampu, zajedno sa digitalnim 3D modelom do 30. novembra kako bi pokušali da osvoje Form 2 3D štampač za svoju katedru.

Po istraživanjima udruženja industrijalaca i proizvođača, 50% studenata nema interesovanja za buduću proizvođačku karijeru.

Učenje o proizvodnom procesu podstiče rešavanje problema po pitanju dizajna. Uključivanje novih tehnologija i učenje praktičnih veština, kao što su 3D štampa i robotika, omogućava studentima uvid u to kako se svakodnevni predmeti prave. Pomaže im da razumeju kako teoretske, tako i digitalne veštine. I da tim znanjem promene svet oko njih.

artemis-project-2

Petonedeljni uvodni projekat Artemis pri Bostonskom univerzitetu, za učenice devetog razreda, prikazuje kako 3D štampa podstiče učenice na tehničke stvari.

Na nivou koledža, harvardski naučnik Mark Scott koristi 3D štampu i kao istraživanje i sredstvo za obrazovanje, pomažući prototipe tekućih uređaja i studentske projekte.

Uprava Biomedicinskog Inženjering servisa koristi 3D štampane modele koje edukatori mogu koristiti za edukaciju i u demonstrativne svrhe.

Za edukatore koji nemaju vremena da naprave nov plan i program, 3D štampani modeli mogu dopuniti postojeće lekcije. Na primer, pomoću štampanih arhitektonski ili molekularni modela, edukatori mogu da iskoriste apstraktni model da bi edukovali studente bez knjiga i udžbenika.

Pomoću sredstava Smitsonijeve 3D biblioteke modela, 3D Hubs-a i Pinshape-a, edukatorima nisu potrebne veštine 3D modelovanja i 3D štampe da započnu eksperimentisanje.

Zanima vas različita primena 3D štampe u školovanju? Pogledajte jednočasovni video o tome.

Inovativni i edukativni izazov

Voleli bi smo da čujemo od vas edukatora koji najviše znate o potrebama nastave i edukacije,kako se 3D štampa uklapa u vaša predavanja. 3D Republika i Formlabs pozivaju vas i vaše kolege da razvijete i podnesete vaš 3D projekat uz važeći .stl fajl, kako biste dobili mogućnost osvajanja Form 2 3D printera za vas i vaše učenike.

O pobednicima će odlučivati tim sudija:

Eva Mitchelle, direktor javne Bostonske škole koja sarađuje sa General Electric
Reshma Saujani, osnivač i direktor Girls Who Code
Jeffrey Brodie, pomoćnik direktora za Lemenson centar (Smithsonian)
Russel Shilling, izvršni direktor STEM-a pri U.S Department of Education
Lisa Katayama, saradnik MIT-a Media Lab’s Director’s Fellows Program
Katie Rast, direktor Fab Lab Foundation
Travis McCready, predsednik i izvršni direktor Massachusetts Life Sciences Center
Sarah Keating, direktor za obrazovanje i strategije National Parentships Scholastic

Sudije će odabrati najbolji projekat koji nudi najbolje rezultate za edukaciju i školovanje, koristeći prateće kriterijume:

  • Cilj i plan projekta koji je predhodno naveden i način izrade
  • STL fajl koji najbolje dopunjuje plan projekta
  • Projekat koji omogućava učenicima vezu izmedju 3D štampe i realnog aplikacionog sveta

Dobitnik prvog mesta osvaja kompletan Form 2 paket, uključujući Finish Kit set kao i blog tekst na saitu Formlabs-a koji će predstavljati pobednika i njegov projekat.
Drugo plasirani dobija nagradu od $400 od Formlabs-a,najvišu rezoluciju štampe njihovog .stl fajla kao i objavu na blogu.
Takođe, prvih 25 na listu osvajaju SLA 3D print njihovog projekta.

Pošalji svoj projekat!

Nestrpljivo čekamo vaše projekte. Projekte možete poslati do 30. Novembra.