Osvoji 3d printer za svoju školu ili fakultet – Ultimaker edukacioni izazov

Ovaj projekat omogućava školama i fakultetima da uz pomoć dobre ideje dođu do 3D štampača i da otkriju istinski potencijal ove tehnologije. Kroz ovaj program u Evropi ćemo podeliti 50 Ultimaker 3D štampača.

Ultimaker istraživački program

Naš program omogućava nastavnicima i profesorima da kreiraju dodatnu vrednost postojećem nastavnom planu i programu i razvijaju tehničko razumevanje i znanje. Kroz ovaj projekat, odeljenje/katedra će koristiti Ultimaker štampače 3D Republike da bi poboljšali svoje znanje i kreativne sposobnosti i da razviju ključne veštine kroz nekoliko predmeta – od matematike do umetnosti. Program važi za sve škole i fakultete na teritoriji cele Evrope, a samim tim i Srbije, Makedonije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Ako ste strastveni nastavnik ili profesor, ovo je idealan program za vas!

Osvoji 3d printer za svoju školu

Budite prvi!

Da li podstičete svoje učenike/studente da daju sve od sebe? Da li mislite da je važno da otkriju svoje talente i da uče kroz istraživanja i eksperimente? Ako je tako, nudimo vam priliku da podelite svoje oduševljenje i ideje sa ostalim istomišljenicima.

Ono što je potrebno je da napravite 3D print projekat sa svojim učenicima/studentima. Kada završite, podelite ga sa nama. Ne samo što ćete postati edukator pionir već ćete osvojiti Ultimaker 3D štampač koji će vam omogućiti da svoje ideje sprovedete u delo.

Smernice za apliciranje na projekat

Niste sigurni da li ispunjavate sve uslove? Nije bitno kojeg su uzrasta vaši učenici/studenti – 3D štampa može da ih inspiriše da postanu kreativni stvaraoci.

Mi volimo originalne ideje i želimo da vaši učenici/studenti oslobode svu svoju maštu.

To ne mora da bude veliki projekat – najbitnije je da učenici budu aktivno angažovani, da uče i uživaju u ovom programu. Gledajte na 3D štampač kao transformacioni alat, sposoban da vaše ideje sprovede u delo.

Evo nekoliko smernica kojih se treba držati:

  • za učenike do 16 godina program treba da se bazira na STEM-u
  • za učenike 17+ i studente program mora biti inovativan
  • učenici/studenti moraju biti u grupama
  • program mora biti realizovan u prostorijama škole/fakulteta

Takođe, morate nam predstaviti kratak pregled projekta, uključujući:

  • uzrast učenika/studenata
  • broj učenika/studenata
  • ciljevi učenja, tema i predmet projekta
  • materijali potrebni za rad
  • potrebno vreme za izradu projekta
  • kratak opis projekta

Osvojite Ultimaker 2+ ili Ultimaker 3

Najbolji projekati osvajaju Ultimaker koji će biti namenjen edukaciji i koji će se nalaziti u okvirima edukacionog prostora. Projekti učenika uzrasta do 16 godina osvajaju Ultimaker 2+, a projekti učenika/studenata uzrasta 17+ osvajaju Ultimaker 3.

Spremni?

Za sve dodatne informacije ili ako je potrebno dodatno pojašnjenje, molimo vas da nas kontaktirate. Kada je vaš projekat gotov, dostavite ga na [email protected]
*Da preuzmete obrazac za učenike do 16 godina kliknite ovde
*Da preuzmete obrazac za učenike 17+ godina kliknite ovde

Napomena ———– Obrasci treba da budu poslati što pre, a najkasnije do 06. decembra 2016. godine, a svi projekti treba da budu dostavljeni najkasnije do kraja ove godine odnosno 31. decembra 2016. godine.
Pobednici ce biti proglašeni na BETT Show-u u Londonu u periodu od 25. do 28. januara 2017. godine.