Kako filmovi nastaju

Kulturni centar Kaleidoskop, 3D Republika i Nordeus imaju zadovoljstvo da Vas pozovu na master-klas proslavljenog američkog storibord umetnika Dejvida Rasela pod nazivom Režija pre snimanja/Direct Before You Shoot koji će se održati 22-23. 9. 2017, u Kulturnom centru REX, Jevrejska 16, u Beogradu.

Dejvid Rasel, jedan od najznačajnijih i najangažovanijih storibord umetnika današnjice, prenosi svoje znanje i veštine kroz ovaj master-klas, koji je do sada održan u Americi, Evropi i Australiji. Master-klas je namenjen kako profesionalcima tako i studentima iz oblasti filma, televizije, video produkcije, video igara i marketinga, i pruža im priliku da iz prve ruke upoznaju tehnike i veštine storibordinga i otkriju njegovu praktičnu primenu u nastajanju filmskih i video projekata.

Predavanje je praćeno slajdovima – ilustracijama i kratkim odlomcima iz filmova, što ga čini vizuelno atraktivnim, dinamičnim i uzbudljivim. Učesnici će svakoga dana na kraju predavanja moći da postavljaju pitanja na koja će Dejvid Rasel odgovarati.

U cilju što bolje organizacije skupa, a imajući u vidu ograničen broj učesnika, molimo vas da pošaljete prijavu za učešće do 21.9.2017. godine. Prijava za studente, za koje je Nordeus obezbedio besplatno učešće je otvorena do 14.9.2017.
Više informacija o samom master-klasu i prijavama na http://kaleidoskop-media.com/projekat-master-klas/
Za vreme trajanja master klasa, nakon predavanja, 3D Republika će vas upoznati sa primenom 3D štampača u filmskoj industriji.
Prvog dana učesnici će imati priliku da se upoznaju sa mogućnostima 3D štampe.
Drugog dana prelazi se na rad sa softverom i pripremom za štampu, pripremom samih štampača za rad kao i štampanje modela. Učesnici će moći da odštampaju svoj model do maksimalne veličine od 15x15x15cm.
Zbog ograničenog broja mesta molimo Vas da se prijavite za učešće na radionici i prilikom slanja prijave to naznačite.
Projekat je podržalo Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.
Ukoliko poznajete nekoga ko je zainteresovan za ovu temu, slobodno prosledite ovaj poziv.