Nameštaj uradi sam

Upoznajte tim iza UAU projekta – Miloša i Justinu, dvoje mladih dizajnera iz Varšave koji kombinuju 3D štampu i prirodne materijale za stvaranje ekološki čistih predmeta. Njihove ideje su estetski privlačne, lako se štampaju i montiraju i imaju pristupačne cene. Njihovi proizvodi se mogu kupiti ili preuzeti s platforme – magazina za 3D štampani dizajn Cults.

Možda je najveći hit među idejama ovo dvoje poljaka njihova serija Cork Pals. Gde nepotrebna pluta postaje dopadljiv lik s 3D štampanom glavom i repom.

Poslednja lansirana linija je pod nazivom Self Made Furniture – Nameštaj uradi sam. Dobra ideja je dobila oličenje u prvoj podnoj lampi SMF.01. Model za 3D štampu košta samo 7 evra i obuhvata šrafove, abažur i fitinge. Za ceo komplet treba posebno dodati 8 drvenih nogu, utičnicu i sijalicu, što će sigurno koštati nešto više nego gore navedeni iznos. Sklapanje lampe može da bude lični zabavni projekat preko vikenda. Iz UAU Projekta obećavaju da će uskoro proširiti spektar predmeta u ovoj seriji.

Viking je u fazi prototipa, ali kantica za zalivanje impresionira oblikom i načinom proizvodnje. Ko zna, možda ćemo je uskoro videti u svojim fajlovima za štampanje.