3D štampani grudnjaci i cipele

Grudnjak tačno po vašoj meri? Cipele sa štiklom ili ravne, a šta mislite o 2u1?

Grudnjaci za velike grudi, male grudi, srednje grudi, s podrškom ili bez, ukrasi… Cipele sa štiklom i bez. Dve sjajne nove stvari su nastale iz saradnje mode i 3D štampe i olakšaće svakodnevni život damama.

Lidevi van Tvilert je industrijski dizajner i inženjer s tehnološkog univerziteta Delfi u Holandiji. Ona je na lak i udoban način svela na lični nivo jedan od neizostavnih delova garderobe svake dame – grudnjak. Lidevi koristi 3D štampu da odštampa posebne stavke koje se uklapaju prema krivini grudi. Time se dobija ne samo jedinstvena privlačnost već i praktičnost u pokretu. Njen brend Mesh Lingerie proizvodi grudnjake na osnovu skeniranja tela.

3d štampani brushalter

Popularne metalne konstrukcije za potporu su zamenjene prelepim spletovima, štampanim 3D tehnologijom, koji pružaju stalnu podršku grudima. „Žene me inspirišu da stvaram savršen donji veš uz pomoć umetnosti i nauke.“ kaže dizajnerka.

Mesh Lingerie – promo from Derk Stenvers on Vimeo.

 

Laura Pap iz Budimpešte pokazuje široka interesovanja prema vajarstvu, grafičkom dizajnu, fotografiji, nakitu i modi. I sva se ona prepliću na delikatan i prelep način u eksperimetnima s novim tehnologijama. Laura je izmislila varijantu cipela na struju koje mogu brzo da spuste petu. Njena ideja „Heel2“ se zasniva na četiri koncepta za cipele s lakim pprelaskom iz visoke potpetice u nisku. Cilj njenog projekta je da olakša ženama koje vole eleganciju visoke pete, a ujedno vole i na primer da voze bicikl ili idu u duge šetnje.

cipela-na-struju-transformacija

Za svoj rad na „Heel2“, ona se fokusirala na 3D štampu trouglastih oblika. Ovi oblici, kombinovani, pružaju neophodnu stabilnost i fleksibilnost. Svaka pozicija cipele se zatvara magnetom. Laura Pap nudi nekoliko varijanti njenog izuma, a svaki od njih se pokreće na drugačiji način. Kod modela „X“ na primer, stranice se obrću suprotno osi i komponente pete se sklapaju jedna u drugu. Kod modela „Z“ je primer trapezoidne forme dok kod modela „A“ i „M“ imamo trouglasta krilca koja daju stabilnost pete.

cipela-na-struju-koje-mogu-brzo-da-spuste-petu

Čekamo da vidimo kako će ova dva poduhvata prihvatiti modna industrija.