FabLab BiH

FabLab BiH je organizacija za istraživanje i tehnologiju vođena inovacijama koja razvija inovativne i istraživačke platforme s ciljem poboljšanja istraživačke infrastrukture, razvoja najsavremenijih tehnologija i ubrzanja inovacija u Bosni i Hercegovini (BiH).
FabLab BiH je nezavisna, neprofitna, nevladina i apolitična organizacija.

FabLab BiH istražuje ključne transformativne tehnologije iz Industrije 4.0 i Industrije 5.0, s fokusom na aditivnu proizvodnju (AM), umjetnu inteligenciju (AI), 3D Bioprinting, tehnologije proširene i virtuelne stvarnosti (AR/VR) i osnove iz koncepata cirkularne ekonomije.
Naša glavna katalizatorska partnerstva potiču iz akademske zajednice i industrije, omogućavajući efekte iskorištenja i ubrzanje društvenih ishoda i novih razvoja u polju digitalne proizvodnje kroz veze sa postojećim organizacijama visokog kapaciteta..
U skladu s našom misijom, FabLab BiH provodi istraživanja koja unapređuju naučna otkrića i tehnološke inovacije stvarajući revolucionarne tehnološke platforme u BiH.
Okruženje za inovacije je okosnica naše organizacije, a zajedno sa ekspertizom u oblasti intelektualnog vlasništva, omogućava nam da katalizujemo našu aktivnost u prosperitet.