ATMAT Saturn

 • Maksimalna veličina objekta 1200x1000x1000 mm
 • Rezolucija sloja od 200 mikrona (0,2 mm)
 • Temperatura štampe do 340°C
 • Zatvorena komora maksimalne temp. do 45°C
 • Granitna ploča za štampu ima napredno aktivno nivelisanje i zagreva se do 100°C sa 4 zone grejanja
 • Mogućnost štampanja industrijskih materijala ojačanih karbonskim i staklenim vlaknima
 • Touch screen: Laka upotreba korisničkog ekrana
 • Povezivanje: USB stik
 • Filament promera 2,85 mm
 • Uređaj je posebno prilagođen za industrijsku primenu
 • Glava za brzu proizvodnju do 0.5 kg po satu i glava za precizne delove i podršku
 • Sušač za 3 rolne filamenta do 10 kg
 • Nastavljanje štampe nakon nestanka struje
 • Senzor protoka filamenta kao i merenje filamenata na rolnama
 • Težina 1500 kg

 

Categories: ,

Description

Granitna radna površina sa 4-zonskim sistemom grejanja

Radna platforma sa grejanje je preduslov za štampanje modela velikih dimenzija. Radna platforma opremljena je sistemom grejanja u četiri zone zahvaljujući kojem korisnik može da bude siguran da će cela površina biti zagrejana na zadatu temperaturu. Konstrukcija radne platforme se lako izvlači što omogućava lako čišćenje površine.

Sistem štampanja visokih radnih karakteristika

ATMAT Jupiter opremljen je sa dve glave posebno dizajnirane za proizvodnju velikih razmera. Prva glava koristi dva ekstrudera koji imaju povezani rezervoar za filament. Zahvaljujući ovakvom rešenju Jupiter može da štampa velikom brzinom, ekstrudujući do 0.5kg materijala za jedan sat. Druga glava je pomoćna i ima samo jedan ekstruder koji se koristi za štampu podrške ili modela koji zahtevaju veću preciznost.

Inteligentni sistemi upravljanja mašinom

Štampač je opremljen inteligentnim sistemima upravljanja koji omogućavaju korisniku da brzo reaguje na probleme koji mogu nastati. U slučaju nestanka struje moguće je nastaviti proces štampe što je veoma važno u slučaju izrade modela koja traje nekoliko dana. ATMAT Jupiter je takođe opremljen senzorom za protok filamenta čime se sprečava naglo prekidanje štampe. Takođe, uređaj ima senzor za merenje težine filamenta što omogućava predviđanje količine materijala potrebnog za štampanje pripremljenog modela. Jupiter 3d štampač ima automatsku kalibraciju visine dizni, poluautomatsku nivelaciju radne površine, poluautomatsku promenu filamenta i automatsku nivelaciju XY okvira.

Termički izolovana, grejna komora

Održavanje stabilnog okruženja unutar radne komore printera je od ključnog značaja za materijale koji se koriste za štampu. Zahvaljujući postojanoj temperaturi nema sakupljanja koje izaziva odvajanje slojeva a prijanjanje modela za radnu površinu je poboljšano.

Kutija za filamente za odvlaživačem

Prilikom dizajniranja 3d štampača velikog formata bilo je veoma važno osigurati neometan rad, što je osnovni princip za izradu modela velikog formata. Napravljena je kućište za filamente u koje staju 3 rolne, svaka mase težine do 10kg. Ovakvo rešenje garantuje dugotrajnu štampu i kontinuirani rad bez potrebe za zamenom materijala. Dodatno, filamenti imaju svoje kutije sa odvlaživačima kako bi se ograničila apsorpcija vlage iz vazduha, što garantuje stabilnost svojstava materijala.

Ispunjavanje zdravstvenih i bezbednosnih zahteva

Dizajn ispunjava sve stroge zdravstvene i bezbednosne propise. Usklađenost sa propisima o zdravlju i bezbednosti na radnom mestu osigurana je blokiranim pristupom radnoj komori za vreme procesa proizvodnje, svetlosnom signalizacijom koja obaveštava o fazama rada uređaja, specijalizovanim obeležavanjem opasnih elemenata i prekidačem za trenutno zaustavljanje rada mašine. Ove karakteristike čine ATMAT Saturn 3d štampač profesionalnom industrijskom mašinom, prilagođenom za rad u proizvodnim pogonima.