ATMAT Jupiter

 • Maksimalna veličina objekta 2000x1000x1000 mm
 • Rezolucija sloja od 200 mikrona (0,2 mm)
 • Temperatura štampe do 340°C
 • Maksimalna temperatura komore 45°C
 • Granitna radna površina ima napredno aktivno nivelisanje i zagreva se do 100°C sa 4 zone grejanja
 • Mogućnost štampanja industrijskih materijala ojačanih karbonskim i staklenim vlaknima
 • Touch screen: Laka upotreba korisničkog ekrana
 • Povezivanje: USB stik
 • Filament promera 2,85 mm
 • Uređaj je prilagođen posebno za industrijsku primenu
 • Glava za brzu proizvodnju do 0.5 kg po satu i glava za precizne delove i podršku
 • Sušač za 3 rolne filamenta do 10 kg
 • Nastavljanje štampe nakon nestanka struje
 • Težina 3000 kg
Categories: ,

Description

Neograničene mogućnosti

 

ATMAT Jupiter je jedan od najvećih 3D štampača u klasi industrijskih uređaja. Radna zapremina omogućava izradu modela dužine do 2 metra. Jupiter je opremljen najnovijim tehnološkim rešenjima i dizajniran da unapredi proizvodni proces i poveća produktivnost. Mašina se koristi u industrijskom, arhitektonskom, automobilskom i vazduhoplovnom sektoru.

Granitna radna površina sa 4-zonskim sistemom grejanja

 

Važan aspekt prilikom dizajniranja radne površine bio je dobijanje stabilne strukture koja će obezbediti pravilno prijanjanje modela za radnu površinu. Radna platforma opremljena je sistemom grejanja u četiri zone zahvaljujući kojem korisnik može da bude siguran da će cela površina biti zagrejana na zadatu temperaturu. Konstrukcija radne platforme se lako rastavlja što omogućava lako čišćenje površine.

Sistem štampanja velike produktivnosti

 

ATMAT Jupiter opremljen je sa dve glave posebno dizajnirane za proizvodnju velikih modela. Prva glava koristi dva ekstrudera koji su povezani u rezervoar za filament. Zahvaljujući ovakvom rešenju Jupiter može da štampa velikom brzinom, ekstrudujući do 0.5kg materijala za jedan sat. Druga glava je pomoćna i ima samo jedan ekstruder koji se koristi za štampu podrške ili modela koji zahtevaju veću preciznost.

Kutija za filamente za odvlaživačem

 

Prilikom dizajniranja 3D štampača velikog formata bilo je veoma važno osigurati neometan rad, što je osnovni princip za izradu velikih modela. Napravili smo kućište za filamente u koje staju 3 rolne, svaka mase težine do 10kg. Ovakvo rešenje garantuje dugotrajnu štampu i kontinuirani rad bez potrebe za zamenom materijala. Dodatno, filamenti imaju svoje kutije sa odvlaživačima kako bi se ograničila apsorpcija vlage iz vazduha, što garantuje stabilnost svojstava materijala.

Magnetni pogon

Kretanje glave po X i Y osi se vrši magnetnim linearnim pogonom sa apsolutnim enkoderom. Ovakav pogon garantuje veće brzine, ubrzanje i precizno pozicioniranje. Nema mehaničkih delova koji se mogu oštetiti. Enkoder omogućava kontinuirano očitavanje položaja u kojima se nalazi glava, a svaki naredni sloj se uvek nanosi na pravo mesto.

Inteligentni sistemi upravljanja mašinom

Štampač je opremljen inteligentnim sistemima upravljanja koji omogućavaju korisniku da brzo reaguje na probleme koji mogu nastati. U slučaju nestanka struje moguće je nastaviti proces štampe što je veoma važno u slučaju izrade modela koja traje nekoliko dana. ATMAT Jupiter je takođe opremljen senzorom za protok filamenta čime se sprečava naglo prekidanje štampe. Takođe, uređaj ima senzor za merenje težine filamenta što omogućava predviđanje količine materijala potrebnog za štampanje pripremljenog modela. Jupiter 3D štampač ima automatsku kalibraciju visine dizni, poluautomatsku nivelaciju radne površine, poluautomatsku promenu filamenta i automatsku nivelaciju XY okvira.

Termički izolovana, grejna komora

Održavanje stabilnog okruženja unutar radne komore printera je od ključnog značaja za materijale koji se koriste za štampu. Zahvaljujući postojanoj temperaturi nema sakupljanja koje izaziva odvajanje slojeva a prijanjanje modela za radnu površinu je poboljšano.

Ponovo pokretanje nakon prekida u napajanju

U slučaju prekida u napajanju ATMAT Jupiter 3D štampača korisnik ima mogućnost da nastavi štampu. Ova funkcija garantuje stabilnost i kontinuitet u radu i istovremeno smanjuje gubitke. Nakon prekida napajanja kontroler čuva trenutni položaj glave tako da kada se napajanje opet uspostavi korisnik može da nastavi print preko kontrolne table.