Pošalji svoj projekat i osvoji Form 2

Inspiracija, Obrazovanje Ostavite komentar

Nastavnici i profesori igraju ključnu ulogu u stvaranju okruženja za učenje.

Oni izlažu studente i učenike inspirativnim iskustvima kroz nauku, tehnologijiu, inženjering, umetnost i matematiku – STE(A)M.

3D Republika i Formlabs pozivaju inovativne i kreativne edukatore da razviju i dostave projekat za 3D štampu, zajedno sa digitalnim 3D modelom do 30. novembra kako bi pokušali da osvoje Form 2 3D štampač za svoju katedru.

Po istraživanjima udruženja industrijalaca i proizvođača, 50% studenata nema interesovanja za buduću proizvođačku karijeru.

Učenje o proizvodnom procesu podstiče rešavanje problema po pitanju dizajna. Uključivanje novih tehnologija i učenje praktičnih veština, kao što su 3D štampa i robotika, omogućava studentima uvid u to kako se svakodnevni predmeti prave. Pomaže im da razumeju kako teoretske, tako i digitalne veštine. I da tim znanjem promene svet oko njih.

artemis-project-2

Petonedeljni uvodni projekat Artemis pri Bostonskom univerzitetu, za učenice devetog razreda, prikazuje kako 3D štampa podstiče učenice na tehničke stvari.

Na nivou koledža, harvardski naučnik Mark Scott koristi 3D štampu i kao istraživanje i sredstvo za obrazovanje, pomažući prototipe tekućih uređaja i studentske projekte.

Uprava Biomedicinskog Inženjering servisa koristi 3D štampane modele koje edukatori mogu koristiti za edukaciju i u demonstrativne svrhe.

Za edukatore koji nemaju vremena da naprave nov plan i program, 3D štampani modeli mogu dopuniti postojeće lekcije. Na primer, pomoću štampanih arhitektonski ili molekularni modela, edukatori mogu da iskoriste apstraktni model da bi edukovali studente bez knjiga i udžbenika.

Pomoću sredstava Smitsonijeve 3D biblioteke modela, 3D Hubs-a i Pinshape-a, edukatorima nisu potrebne veštine 3D modelovanja i 3D štampe da započnu eksperimentisanje.

Zanima vas različita primena 3D štampe u školovanju? Pogledajte jednočasovni video o tome.

Inovativni i edukativni izazov

Voleli bi smo da čujemo od vas edukatora koji najviše znate o potrebama nastave i edukacije,kako se 3D štampa uklapa u vaša predavanja. 3D Republika i Formlabs pozivaju vas i vaše kolege da razvijete i podnesete vaš 3D projekat uz važeći .stl fajl, kako biste dobili mogućnost osvajanja Form 2 3D printera za vas i vaše učenike.

O pobednicima će odlučivati tim sudija:

Eva Mitchelle, direktor javne Bostonske škole koja sarađuje sa General Electric
Reshma Saujani, osnivač i direktor Girls Who Code
Jeffrey Brodie, pomoćnik direktora za Lemenson centar (Smithsonian)
Russel Shilling, izvršni direktor STEM-a pri U.S Department of Education
Lisa Katayama, saradnik MIT-a Media Lab’s Director’s Fellows Program
Katie Rast, direktor Fab Lab Foundation
Travis McCready, predsednik i izvršni direktor Massachusetts Life Sciences Center
Sarah Keating, direktor za obrazovanje i strategije National Parentships Scholastic

Sudije će odabrati najbolji projekat koji nudi najbolje rezultate za edukaciju i školovanje, koristeći prateće kriterijume:

  • Cilj i plan projekta koji je predhodno naveden i način izrade
  • STL fajl koji najbolje dopunjuje plan projekta
  • Projekat koji omogućava učenicima vezu izmedju 3D štampe i realnog aplikacionog sveta

Dobitnik prvog mesta osvaja kompletan Form 2 paket, uključujući Finish Kit set kao i blog tekst na saitu Formlabs-a koji će predstavljati pobednika i njegov projekat.
Drugo plasirani dobija nagradu od $400 od Formlabs-a,najvišu rezoluciju štampe njihovog .stl fajla kao i objavu na blogu.
Takođe, prvih 25 na listu osvajaju SLA 3D print njihovog projekta.

Pošalji svoj projekat!

Nestrpljivo čekamo vaše projekte. Projekte možete poslati do 30. Novembra.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *