Najbolji 3D štampač

rare_7n41wmuh FAQ, Tehnologija Leave a Comment

Tako nešto naravno ne postoji. Jer svaki uređaj ima svoje prednosti i mane. U ovom tekstu mi razmatramo pre svega printere koje smo mi odabrali, jer verujemo da su oni među najboljima i jedinstveni po svojoj nameni. A naše mišljenje deli i većina od 8.624 korisnika printera registrovanih na najvećem sajtu na svetu za uslužno 3D štampanje – 3D Hubs …

Šta je 3D štampa?

rare_7n41wmuh FAQ, Tehnologija

3D štampa ili aditivna proizvodnja 3D štampa (3D print) je jedinstveni proces u kojem se štampaju pravi trodimenzionalni objekti svih oblika. To je zapravo aditivna proizvodnja (Additive Manufacturing), proces u kojem se slojevi materijala dodaju jedan na drugi.

Gde se sve primenjuje 3D štampa?

rare_7n41wmuh FAQ, Tehnologija

Jedan mali deo oblasti u kojima su 3D štampa i 3D skeniranje postali nezamenljivi: Modeliranje u arhitektura Automobilska industrija – funkcionalni prototipi Mašinski delovi Konceptualni modeli Industrijski dizajn Modeli geografskih i situacionih planova Moda Dizajn enterijera Krajnji proizvodi – brza izrada specifičnih delova u malim serijama bez potrebe za specijalnim alatom i dugim vremenom proizvodnje. Medicina Stomatologija Marketing – testiranje prototipa …

Šta je Selektivno toplotno sinterovanje?

rare_7n41wmuh FAQ, Tehnologija

Selektivno toplotno sinterovanje (Selective Heat Sintering – SHS), je tehnologija koja koristi termičku glavu za štampanje. Pomoću nje se primenjuje toplota na slojeve termoplastičnog praška u radnoj komori.

Šta je stereolitografija?

rare_7n41wmuh FAQ, Tehnologija

Stereolitografija – preciznost i detalji Stereolitografija (Stereolithography), SLA, je jedna od najfinijih tehnika 3D štampe. Uz pomoć nje mogu da se odštampaju izuzetno mali i fini detalji sa savršeno glatkom površinom koja ne zahteva nikakve dodatne obrade.