U industriji se koristi PA12 GF 20 ili 30, PA66 GF 50, PPA… Pa me interesuje da li imate iskustva sa štampanjem tih materijala i kakvi su rezultati? Da li je silikon isto podoban za štampu i da li ste lično probali?

rare_7n41wmuh FAQ, Materijali Leave a Comment

Mi koristimo PA12 CX. Od materijala svakodnevno koristimo i imamo: PLA za prve prototipove, a ostali za funkcionalne prototipove i male serije ABS+ PC PC+ABS i u verziji flameretardant HIPS PET-G PET s carbon fiber TPU 98A TPE 95A PP PVA kao support materijal koji se rastvara u vodi Silikon nije podoban za štampu u FDM tehnologiji jer FDM uređaji …

Šta je M-Flex?

rare_7n41wmuh FAQ, Materijali

M-Flex je materijal koji se prvenstveno koristi za SHS tehnologiju 3D štampe. Ova tehnologija je patentirana od strane kompanije Blueprinter.

Šta je Polylactide (PLA)?

rare_7n41wmuh FAQ, Materijali

Polylactide, ekološki materijal Polylactide je zdrava organska plastika. Ne mrvi se, dozvoljava bojenje i završnu obradu (šmirglanje, glodanje, poliranje itd). Ovaj materijal izdržava temperature do 60 stepeni celzijusa bez deformacije. Ima reputaciju ekološkog materijala za 3D štampu, zato što se pravi od kukuruza i potpuno je biorazgradiv.