U industriji se koristi PA12 GF 20 ili 30, PA66 GF 50, PPA… Pa me interesuje da li imate iskustva sa štampanjem tih materijala i kakvi su rezultati? Da li je silikon isto podoban za štampu i da li ste lično probali?

FAQ, Materijali

Mi koristimo PA12 CX. Od materijala svakodnevno koristimo i imamo: PLA za prve prototipove, a ostali za funkcionalne prototipove i male serije ABS+ PC PC+ABS i u verziji flameretardant HIPS PET-G PET s carbon fiber TPU 98A TPE 95A PP PVA kao support materijal koji se rastvara u vodi Silikon nije podoban za štampu u FDM tehnologiji jer FDM uređaji …

Šta je M-Flex?

FAQ, Materijali

M-Flex je materijal koji se prvenstveno koristi za SHS tehnologiju 3D štampe. Ova tehnologija je patentirana od strane kompanije Blueprinter.

Šta je Polylactide (PLA)?

FAQ, Materijali

Polylactide, ekološki materijal Polylactide je zdrava organska plastika. Ne mrvi se, dozvoljava bojenje i završnu obradu (šmirglanje, glodanje, poliranje itd). Ovaj materijal izdržava temperature do 60 stepeni celzijusa bez deformacije. Ima reputaciju ekološkog materijala za 3D štampu, zato što se pravi od kukuruza i potpuno je biorazgradiv.