A sad malo ON!

Inspiracija

Dragi republikanci, s obzirom da smo pustili u rad Meltio metal 3D štampač, red bi bio da i vas upoznamo sa tehnologijom i idejom iza koje stoje Sicnova i Additec uz stratešku podršku Arcelor Mittal-a, najvećeg proizvodjača čelika u svetu.

Kako sve više kompanija prepoznaje 3D štampu u metalu kao rešenje za automatizaciju u industrijskoj proizvodnji, Meltio tim je odlučio da razvije tehnologiju koja, osim što je inovativna za industriju, takođe proširuje mogućnosti 3D štampe u metalu, integracijom sa drugim proizvodnim sistemima, kao što su CNC obradni centri ili roboti.

Prema rezultatima proizvođača i podataka sakupljenih direktno od klijenata ova tehnologija smanjuje cenu izrade za 50% do 75% i tako podstiče širenje i usvajanje 3D štampe u svim sektorima – razvoj proizvoda, prototipovi, radni i pomoćni alati, konačni delovi, rezervni delovi…

Meltio rešava jedno od velikih istorijskih ograničenja koje je aditivna proizvodnja imala, a to je mogućnost proizvodnje velikih metalnih delova. Sada je veličina dela ograničena samo kapacitetom robota, portala ili CNC-a u koji je MELTIO Engine integrisan.

Do sada su svi metal 3D štampači kao sirovinu koristili izuzetno skup i opasan po zdravlje atomizirani metalni prah i zbog toga svako ko je imao pristup štampaču morao je da bude obučen u skafander za Mesec, tj. u posebnom odelu, u posebno zaštićenoj prostoriji.

Meltio koristi metalnu žicu – najčistiju, najsigurniju i najjeftiniju metalnu sirovinu na tržištu.  

Takođe prvi put u industriji je moguća štampa dva metala – tehnologija koja omogućava 3D štampanje dva materijala uzastopno sa veoma brzim promenama žice.

Visina sloja varira od 0.3 do 1.2mm u zavisnosti od geometrije modela. Naravno, kao i kod svih tehnologija 3D štampe u metalu naknadna obrada je potrebna na delovima koji zahtevaju visoke tolerancije i kvalitet površine.

Uglavnom su sistemi za 3D štampu do sada dizajnirani za izradu prototipova i kreiranje jednokratnih prilagođenih delova, Meltio je nasuprot tome potpuno razvijen proizvodni sistem spreman da primeni svoje izuzetne mogućnosti širokog spektra.

Meltio 450 ima glavu kapaciteta od 1,2kW i kompaktnu veličinu radne površine od 150 x 170 x 425 mm kada govorimo o standalone uređaju. Poseduje 6 nezavisnih laserskih dioda po 200W koji se spajaju u jednoj tački. Štampač ima argonsku komoru za gas što čini delove kohezivnijim. S druge strane, promena materijala je automatska, traje samo nekoliko sekundi, minimizirajući rizik od kontaminacije delova, nešto što se često dešava sa tehnologijom fuzije praha kada se menja proizvodni materijal.

Brian Matthews, CTO kompanije MELTIO, kaže: „Samim tim što je proces iz jednog koraka, tako je i vreme proizvodnje, od samog osmišljavanja do proizvodnje konačnog dela veoma brzo, obično samo nekoliko sati. Ovo se ne može uporediti sa nedeljama ili mesecima u konvencionalnom procesu. Troškovi proizvodnje su takođe veoma niski jer se ceo proizvodni proces odvija u jednoj mašini. MELTIO je uklonio ovu barijeru i po prvi put otključao pravi potencijal hibridne proizvodnje“.

Meltio može da koristi bilo koji metal dostupan u obliku žice, međutim do sada su uspešno aplicirane legure čelika, nikla, titanijuma i bakra. Krajnji proizvodi su korišćeni u vazduhoplovstvu, automobilskoj industriji, sektoru nafte i gasa i medicinskom sektoru za različite primene.

Rezultat su potpuno gusti metalni delovi sa superiornom mikrostrukturom (99.998%).

Početna cena standalone uredjaja je 130.000 evra i za tu cenu može da uradi sve ono što mogu i neki hibridni sistemi vredni više miliona dolara.

Pozovite nas i svratite do nas jer imamo mnogo toga da kažemo na ovu temu.

Živeli i svako dobro!